Belønn hunden din med godbiter

Sunne godbiter

Positiv forsterkning betyr ikke alltid godbiter med mat, men det er et av de mest populære verktøyene for både hunder og eiere. En av grunnene til at godbiter fungerer så godt i dresseringen, er hundens utrolige luktesans. Hunder kan lukte en godbit på 20 skritts avstand, og får raskt en anelse om hva hovedingrediensene er. Når du skal velge ut en godbit til hunden, bør du derfor passe på at det er noe den liker. 

Det andre du må tenke over, er hvor mange godbiter hunden din får. Det er ikke sikkert du er klar over hvor mange godbiter hunden din faktisk får hver dag – det kan bli ganske mange til sammen.

En generell regel er at godbiter og snacks skal utgjøre bare 10 % av hundens kalorier per dag. Du kan spørre veterinæren for å få en idé om hvor mange godbiter det er. De kan komme med anbefalinger basert på hvilke godbiter hunden din liker, hundens vekt og hvor aktiv den er.

Noen av de beste godbitene for hunder er faktisk sunne. SPECIFICTM har sunne godbiter for hunder av alle raser, størrelser og aldre. Våre godbiter har lavt fettinnhold og høyt fiberinnhold. Slik kan du belønne hunden uten å ha dårlig samvittighet og supplere et balansert og sunt kosthold.

Vær forsiktig med å bruke menneskemat som godbiter

Hovedproblemet med å bruke menneskemat som godbiter, er at det er vanskelig å vurdere hvor mye som er for mye. Det som ser ut som en liten godbit for deg, kan være en stor del av hundens daglige kaloribehov, noen små biter ost for en hund kan være det samme som en hel hamburger for et menneske – de er jo mye mindre enn oss. Det er tryggere å gi dem godbiter som er laget spesielt for hunder.

Så mange sunne godbiter kan du gi til hunden din, sammenlignet med snacks fra kjøleskapet:

 

SPECIFICTM Sunne godbiter

SPECIFICTM Sunne godbiter Mini

En skive ost (15 g)

5

18

En skje postei (15 g)

6

22

En skive brød (30 g)

8

29

En kjøttbolle (50 g)

8

29

En halv pølse (25 g)

7

25

Basert på et omtrentlig energiinnhold

 

 

Allergivennlige godbiter

Alle hunder fortjener en godbit av og til. Men hvis hunden din lider av matallergi eller matintoleranse, bekymrer du deg kanskje for at godbiten vil utløse allergien. SPECIFICTM har også et utvalg av allergivennlige godbiter til allergiske hunder i alle aldre.

Flere artikler for hundeelskere

keyboard_arrow_up