Ting å tenke på når du skal gi hunden mat

 • SPECIFIC™ hundemat er komplett og balansert. Det vil si at dette fôret tilfører alle nødvendige næringsstoffer for å leve et sunt og aktivt liv.

 • Når du skal finne ut hvor mye mat du skal gi hunden din, kan du begynne med fôringsveiledningen på pakken. Pass på at du måler opp maten før du setter den frem – da er det enklere å justere mengden opp eller ned senere. Veiledningen er akkurat det – en veiledning – og matbehovet varierer fra hund til hund. Det er derfor viktig å følge med på hundens vekt og justere matinntaket etter behov. Hvis hunden legger på seg, reduserer du mengden noen, hvis de går ned i vekt, øker du fôrmengden. Du kan selvsagt alltid få råd fra veterinæren hvis du er bekymret. Hvordan finner du ut hva hunden veier uten å bruke vekt?

 • Den daglige fôrmengden bør deles i to eller flere måltider.

 • Matrester inneholder vanligvis for mye fett og salt for hunder, og kan – selv om det er godt ment – bidra til vektøkning og andre helseproblemer. For å ta vare på hundens helse bør du prøve å unngå dette.

 • Hunden din skal alltid har rent og friskt vann tilgjengelig

 • Hold et øye med hundens allmenntilstand og generelle velvære.

 • Vei hunden regelmessig og juster den daglige fôrmengden hvis hunden din går opp eller ned i vekt.

 • Snakk med veterinær eller dyrepleier hvis du tror det er nødvendig å justere matinntaket til hunden din.

Du bør kontakte veterinæren hvis hunden går opp eller ned i vekt uten noen kjent årsak, hvis den kaster opp, har diaré eller har problemer med å få ut avføringen. Du bør også rådføre deg med veterinær dersom hunden nekter å spise i mer enn 48 timer.

Tørrfôr eller våtfôr – hva er forskjellen?

De fleste typene SPECIFIC™-hundemat fås både som tørrfôr og våtôr. Tørrfôr er vanligvis mer økonomisk og gjør at hunden får stimulert naturlige tyggebevegsler bedre. Våtfôrene er smakfulle alternativer, som er pakket i praktiske brett. Du kan gi hunden våtfôr som en del av det daglige kostholdet, som en godbit i helgen eller blandet i tørrfôret deres.Våtfôrene kan oppbevares flere dager i kjøleskapet etter åpning. Husk imidlertid på at de bør sereveres romtemperert, da smaker det bedre for kjæledyret ditt.

La hunden din prøvesmake SPECIFIC™

SPECIFIC™ hundemat er svært velsmakende, og de fleste hunder liker det umiddelbart. Enkelte hunder er imidlertid vanedyr, og godtar kanskje ikke med det samme å få en ny type mat i skålen sin. Her er noen tips og triks for å gjøre det enklere å introdusere nye fôrtyper:

 • Bland mer og mer av det nye fôret inn i det tidligere fôret, over en periode på 7–10 dager
 • SPECIFIC™ tørrfôr kan serveres som det er, eller blandes med vann som holder kroppstemperatur
 • Våtfôrene kan varmes opp og serveres ved kroppstemperatur
keyboard_arrow_up