Ting å tenke på når du skal gi katten mat

 • SPECIFIC™ kattemat er komplett og balansert. Det vil si at fôret tilfører alle nødvendige næringsstoffer for å leve et sunt og aktivt liv.
 • Når du skal finne ut hvor mye mat du skal gi katten din, kan du begynne med fôringsveiledningen på pakken. Pass på at du måler opp maten før du setter den frem – da er det enklere å justere mengden opp eller ned senere. Veiledningen er akkurat det – en veiledning – og matbehovet varierer fra katt til katt. Hold derfor øye med kattens vekt og juster matinntaket etter behov. Hvis katten legger på seg reduserer du mengden, hvis de går ned i vekt øker du fôrmengden. Du kan selvsagt alltid få råd fra veterinæren hvis du er bekymret. Hvordan finner du ut hva katten veier uten å bruke vekt?
 • Den daglige fôrmengden bør deles i minst to måltider, med mindre veterinæren anbefaler noe annet.
 • Katten din skal alltid har rent og friskt vann tilgjengelig.
 • Ikke gi dem middagsrester. Dette inneholder vanligvis for mye fett og salt for katten, og kan – selv om du mener det godt – bidra til vektøkning og andre helseproblemer.
 • Katter er ikke "små hunder". Katter har andre ernæringsbehov enn hunder, så katter som kun får hundemat vil ikke få de næringsstoffene de trenger.
 • Hold et øye med kattens allmenntilstand og generelle velvære. Snakk med veterinær eller dyrepleier hvis du tror det kan være nødvendig å justere eller endre kattens kosthold.
 • Vei katten regelmessig og juster den daglige fôrmengden hvis katten din går opp eller ned i vekt.
 • Du bør kontakte veterinæren hvis katten går opp eller ned i vekt uten kjent årsak, hvis de kaster opp, har diaré eller har problemer med å få ut avføringen. Du bør også rådføre deg med veterinær dersom katten nekter å spise i mer enn 48 timer.

Tørrfôr eller våtfôr – hva er forskjellen?

De fleste typene SPECIFIC™-kattemat fås både som tørrfôr og som våtfôrp. Tørrfôr er vanligvis mer økonomisk og stimulerer naturlige tyggebevegelser. Våtfôrene er smakfulle alternativer som er pakket i praktiske brett. Du kan gi katten våtfôr enten som hovedfôr eller som et lekkert supplement til tørrfôret. Fordi det har høyere innhold av vann (70-80 %), vil våtfôret også bidra til friske urinveier. Våtfôret kan oppbevares flere dager i kjøleskapet etter åpning. Husk imidlertid på at fôret bør holde romtemperatur når det serveres, fordi det er det katten liker best.

La katten din prøvesmake SPECIFIC™

SPECIFIC™ kattemat er svært velsmakende, og de fleste katter liker den umiddelbart. Katter er imidlertid vanedyr og kan ha vanskelig for å godta endringer, særlig hvis de er syke og mangler appetitt. Prøv denne fremgangsmåten for å gjøre det enklere å introdusere en ny type kattemat:

 • Bland mer og mer av det nye fôret inn i det vanlige fôret, over en periode på 7–10 dager.
 • Våtfôr kan varmes opp til kroppstemperatur og serveres.
keyboard_arrow_up