SPECIFIC Weight Management App Dechra Preview for dogs and cats

Håndtering av dyrets vekt

Prøver du å redusere kjæledyrets vekt og trenger litt hjelp på veien?

SPECIFIC har en gratis vekttap-app som enkelt kan hjelpe deg med å hjelpe dyret ditt med å gå ned i vekt. Det øker sjansene for å lykkes!

Appen gir deg:

 • Retningslinjer for fôring tilpasset dyret ditt
 • Fleksibelt program - etter hvert som dyret går ned i vekt, justerer appen fôringsmengden og sikrer en sunn og jevn vektnedgang mot idealvekten
 • Tydelig illustrasjon av fremgangen
 • Mulighet for å koble til veterinæren for å få hjelp og støtte

Ved å kombinere teknologi og ekspertise gir appen effektiv støtte på veien mot idealvekten og det endelige målet - et sunnere og mer aktivt liv for din firbente venn.

Hvor du kan laste ned SPECIFIC Weight Management-appen

Google Play and the Google Play logo are trademarks of Google LLC.

Tre nøkler til et vellykket resultat, og SPECIFIC kan hjelpe deg!

1. Velg et spesialfôr for vekttap. Det gjør at dyret kan gå ned i vekt uten å føle seg sulten. Fôret skal ha

 • Lavt fettinnhold
 • Høyt fiberinnhold
 • Høyt proteininnhold

Det gir et fôr med lav energitetthet som sikrer både vekttap og at fôringshastigheten holder dyret mett og tilfreds, og at dyret får i seg alle næringsstoffene det trenger.

 weight loss for pets including cats and dogs icon

2. Teknisk support kan hjelpe! SPECIFIC vektreduksjonsapp skaper et skreddersydd ernæringsprogram for dyret ditt og beregner riktig fôringsmengde og viser hvor lang tid det bør ta å nå idealvekten.

Etter hvert som dyret går ned i vekt, justeres fôrmengden. Sikker og stabil vektnedgang hele veien til målet!

 weight loss calculator for pets including cats and dogs icon

3. Samarbeid med veterinæren din - Studier viser at samarbeid med en veterinær øker sjansene for å lykkes med et vekttapsprogram betraktelig. 

Du kan dele kontoen din i appen med veterinærklinikken din (hvis de er koblet til appen), slik at du kan samarbeide med klinikken ved å la dem se dyrets fremgang og gi deg tilbakemeldinger underveis.

collaborate with your pets vet icon

Slik bruker du SPECIFIC Weight Management-appen

Bruke appen med en invitasjon fra veterinæren din

 

 • Veterinæren/dyrepleieren har opprettet et vektprogram for kjæledyret ditt i databasen sin, basert på kjæledyrets nåværende vekt og målvekt. De vil også ha gitt deg en invitasjonskode til appen.
 • Last ned appen fra Google Play Store eller Apple App Store.
 • Deretter må du registrere opplysningene dine i appen, inkludert e-postadressen din, og opprette et passord.
 • Når du har registrert deg, logger du inn og velger Vet Connect. Skriv inn invitasjonskoden fra veterinæren din for å få tilgang til vekttapsprogrammet som er laget for kjæledyret ditt.
 • Følg fôringsrådene i programmet, og oppdater kjæledyrets vekt i appen annenhver uke eller etter anbefaling fra klinikken. Personalet på klinikken kan også legge inn vektoppdateringer når de er ferdige på klinikken.
 • Appen beregner fôringsmengden på nytt basert på vektendringen ved hver veiing. Dette sikrer en jevn og sikker vektnedgang.

SPECIFIC Weight Management App vet invitation icon

Bruke appen på egen hånd

 

 • Last ned appen fra enten Google Play Store eller Apple App Store.
 • Deretter må du registrere opplysningene dine i appen, inkludert e-postadressen din og opprette et passord.
 • Når du er registrert, logger du inn og velger "Legg til og rediger dyreprofiler" - "Legg til nytt dyr" Legg inn opplysninger om dyret ditt, inkludert vekt og hvilke(t) fôr du vil gi.  Appen vil deretter utarbeide et vekttapsprogram med fôrmengder og estimert vekttap basert på raskt, middels eller langsomt vekttap.
 • Følg fôringsrådene i programmet og oppdater dyrets vekt i appen annenhver uke. Appen beregner fôringsmengden på nytt basert på vektendringen, noe som sikrer en jevn og sikker vektnedgang.

Hvis du prøver å hjelpe dyret ditt med å gå ned i vekt, anbefaler vi på det sterkeste at du kontakter veterinærklinikken din.  De kan gi deg mye hjelp og støtte, og sjansene for vekttap er mye større hvis du samarbeider med veterinæren din.

SPECIFIC Weight Management App vet pet owner icon

En normal vekt gir kjæledyret ditt bedre livskvalitet. 

De har mer energi og mindre sannsynlighet for å utvikle tilstander som er forbundet med fedme, som diabetes, hjertesykdom og leddproblemer.

 

Er du usikker på om dyret ditt er overvektig?

Det kan være vanskelig å avgjøre om dyret ditt er overvektig. Forskning har vist at folk ofte undervurderer vekten til dyrene sine. Mange synes det er vanskelig å se at hunden eller katten er overvektig, og tror at et svært overvektig dyr bare er litt overvektig. Snakk med veterinæren eller dyrepleieren din, de er eksperter på dette og kan avgjøre om dyret ditt trenger å gå ned i vekt og kan gi deg verdifull hjelp på veien.

Body Condition Scoring er et verktøy som veterinærer bruker for å vurdere dyrets kondisjon. Du kan gjøre dette hjemme ved hjelp av disse BCS-veiledningene.

Før håndflatene lett over brystkassen på begge sider - kan du kjenne ribbeina?

Se på dyret ovenfra og fra siden. Hvilket av bildene ligner mest på dyret ditt? Kan du se en midje? Hvis dyret ditt har tykk pels, kan det hende du må kjenne etter midjen i stedet for bare å se.  

SPECIFIC body condition scoring for hunder.

Last ned her

Body Condition Score Dog

SPECIFIC body condition scoring for katter.

Last ned her

Body Condition Score Cat

keyboard_arrow_up