Fôr til kattunger

De viktige oppvekstårene

God ernæring er alltid viktig for helse og velvære, men aller viktigst er det når katten er liten. 

Kattunger er svært aktive og vokser raskt, noe som skaper et stort behov for proteiner og kalorier.   De har imidlertid også små mager, så maten til kattunger må være konsentrert slik at også små mengder gir mye næring. Derfor bør du gi dem kattemat for kattunger.

Når skal jeg gi katten fôr for kattunger?

Denne typen kattemat skal gis fra katten blir avvent fra brystmelk og inntil den blir kastrert. Hvis katten ikke blir kastrert kan fôret gis inntil 8 til 12 måneder, og store katter utvikles senere.

Hvorfor har kastrering noe å si?

Kastrerte katter har et betydelig redusert energibehov, så når de er kastrerte vil kattemat for kattunger gi dem mer kalorier enn de trenger og medføre risiko for vektøkning. 

Tips til mating av kattunger

  • Kattunger har små mager, så de kan egentlig ikke spise så mye i én omgang.  I starten skal de ha 4 eller til og med 5  måltider for dagen – ved 6 måneders alder er det greit å gå ned til 2 måltider per dag
  • Du bør ikke la våtfôret stå i bollen i mer enn 20–30 minutter, deretter kaster du maten som ikke er oppspist.  Åpnede brett kan oppbevares i kjøleskap i inntil 3 dager.  Selv om du oppbevarer maten i kjøleskapet er det best at den holder romtemperatur når du serverer den. Da liker kattungen smaken bedre.
  • Lave boller er best, slik at ikke værhårene deres støter borti bollen – værhårene er svært følsomme og mottakelige for berøring.
  • Gi alltid katten tilgang til friskt, rent vann fra en ren skål og prøv å holde den atskilt fra matskålen slik at biter av fôr ikke faller ned i vannet.

Vår kattemat til kattunger er annerledes, og årsaken er Omega-3-fettsyrer fra fisk

Vår kattemat til kattunger (både tørrfôret og våtfôrpateen) har høye nivåer av Omega-3-fettsyrer fra fisk. Omega-3-fettsyrer er et fantastisk næringsstoff, og det er velkjent at det har en god innvirkning på utviklingen av:

  • hjernen
  • synet
  • leddene
  • huden og pelsen

Flere artikler for katteelskere

Alle artikler under hverdagsmat

keyboard_arrow_up