Ernæring ved allergi

Klør hunden din og rister konstant på hodet? Kanskje den har vært dårlig i magen? Da kan hunden være allergisk eller overfølsom overfor noe – og hva kan du gjøre da? 

Hjelp veterinæren med å hjelpe kjæledyret ditt

Veterinæren vil kunne hjelpe deg med å finne ut hva som forårsaker problemet. Deretter kan de hjelpe deg med en rekke ulike behandlinger, blant annet medisinsk behandling, pleieprodukter som mild sjampo eller balsam, samt endringer i kostholdet. Spør veterinæren om råd. De vet ofte hva kjæledyret ditt trenger.

Det kan være ulike årsaker til overfølsomhet og allergier.

Overfølsomhet for mat og allergier – En reaksjon på en bestemt type mat eller matvarer.
Miljøbetingede allergier – en allergisk reaksjon på allergener i omgivelsene, som midd, pollen, støv og muggsopp.
Lopper – en overreaksjon på loppebitt.
Bakterieinfeksjoner - oppstår ofte som et sekundært problem.

Hvordan kan kostholdet hjelpe?

  • Ved matallergi kan man bruke ingredienser som har mindre sannsynlighet for å utløse en reaksjon.
  • Ved å forbedre hudens kvalitet kan man bidra til å gjøre kjæledyret mer motstandsdyktig mot allergener i omgivelsene.
  • Innhold i fôret kan dempe betennelsen som fører til at huden klør.

HJELPEMIDLER VED MATALLERGI OG OVERFØLSOMHET

Ved matintoleranse/fôrallergi er det viktig å se etter fôr med uvanlige proteiner, som hunden din sannsynligvis ikke har spist før. Et ideelt fôr inneholder derfor uvanlige proteiner og et begrenset antall ingredienser, for å redusere risiko for at hunden får i seg en ingrediens som forårsaker problemer.

Hydrolyserte proteiner kan også være til hjelp – da spaltes proteinmolekylene i svært små biter, og det er mindre sannsynlig at de utløser en reaksjon.

HJELPEMIDLER VED MILJØALLERGIER OG OVERFØLSOMHET

Huden er hundens første forsvar mot allergener i omgivelsene. Naturlig nok forbedres hudbarrieren ved å sørge for at huden er frisk og sunn. Både næringsstoffer som Omega-3-fettsyrer fra fiskeoljer og vitaminer og mineraler som sink, vitamin A- og B-kompleks kan bidra til å gjøre huden sunn og elastisk.

LINDRE SYMPTOMER

Omega-3-fettsyrer fra fiskeolje kan bidra til å støtte den naturlige betennelsesdempende prosessen i kroppen, og på den måten lindre den plagsomme kløen som hunden opplever.

Flere artikler for hundeelskere

keyboard_arrow_up