Katten din har diabetes

Skrevet av Francis Pastoor

Teknisk sjef hos Dechra (selskapet bak SPECIFICTM)
Juni, 2017

Hva er diabetes? 

Kroppens celler får energi fra et sukker som kalles glukose. Glukose dannes ved at kroppen bryter ned karbohydrater. I cellene trekkes glukose ut fra blodet ved hjelp av hormonet insulin. Ved diabetes er det enten ikke nok insulin eller insulinet fungerer ikke som det skal. Det vil si at cellene ikke tar opp nok glukose og glukosen akkumuleres blodet og forårsaker skade på organer. Diabetes kan ikke helbredes, men det kan behandles – og en katt med diabetes kan leve mange lykkelige år etter å ha fått diagnosen.

Hva kan gjøres?

Diabetes hos katt kan håndteres med en kombinasjon av insulinbehandling og riktig kosthold. Formålet er å kontrollere kattens blodsukkernivå, og et kosthold med en lav "glykemisk indeks" kan hjelpe.

Hva er den glykemiske indeksen? Den glykemiske indeksen (GI) er målet på hvor raskt glukose frigis i blodet etter at man har spist. Når man spiser mat med lav GI, frigis glukosen langsommere.

Ernæring for katter med diabetes

SPECIFIC™ har en rekke ulike produkter som kan brukes i behandlingen av diabetes hos katter:

  • SPECIFIC™  Endocrine Support FEW-DM har et veldig lavt innhold av karbohydrater og et høyt innhold av protein som støtter og gir god kontroll på blodsukkeret. 
  • SPECIFIC™  Endocrine Support FED-DM har et redusert innhold av karbohydrater og disse kommer fra kilder med lav glykemisk indeks. Dette, kombinert med økte fibernivåer, gir bedre glukosekontroll.
  • Begge variantene av SPECIFIC™  Endocrine Support inneholder høye nivåer av omega-3-fettsyrer fra marine kilder og betaglukaner som støtter kroppens naturlige antiinflamatoriske prosesser og kan forbedre insulinfølsomheten. Høye nivåer av næringstoffer som sink, selen og vitamin A støtter immunforsvaret. Høyt innhold av antioksidanter som A og E vitamin samt fruktekstrakt, begrenser frie radikaler.
  • Alternative dietter til katter med diabeter er SPECIFIC™ Adult FXW og Organic Chicken og Organic Beef F-BIO-W. Dette er våtfôrpateer for voksne katter med høyt innhold av proteiner og et lavt nivå av karbohydrater, hvilket bidrar til å kontrollere blodsukkernivået.

Flere artikler for katteelskere

keyboard_arrow_up