Hjelp til katter med fordøyelsesproblemer

Fordøyelsesproblemer hos katter er ganske vanlig og begrenser seg stort sett etter noen dager, men enkelte katter trenger lenger behandling.

Symptomer på at katten din lider av fordøyelsesbesvær er åpenbare symptomer som diaré, oppkast, forstoppelse og illeluktende avføring eller avføring med uvanlig utseende.

Det kan være en rekke ulike årsaker til fordøyelsesproblemer hos katter, deriblant

  • Infeksjon
  • Noe katten har spist
  • Parasitter – vanligvis orm
  • Sykdommer i bukspyttkjertelen som forstyrrer produksjonen av fordøyelsesenzymer
  • Matallergi eller overfølsomhet

Katten din trenger næringsstoffer

Uansett hva som er årsaken til fordøyelsesbesværet, fører det til at katten ikke får i seg tilstrekkelige næringsstoffer, og det må det gjøres noe med.

Hvilken type fôr kan være til hjelp?

Det aller viktigste er å sørge for at katten får et fôr som er lettfordøyelig. Dette forsyner katten med nødvendige næringsstoffer, til tross for at fordøyelsessystemet ikke fungerer optimalt. Lettfordøyelige ingredienser forhindrer at magen irriteres ytterligere, og det blir også liggende mindre ufordøyd fôr igjen i tarmen som gir mindre gunstige vekstvilkår for dårlige bakterier.

Fôret bør inneholde ekstra tilsetning av næringsstoffer: Dietter som skal være bra ved fordøyelsesbesvær, inneholder ofte høyere nivåer av viktige vitaminer og mineraler for å kompensere for dårlig opptak av næringsstoffer. Økt mengde elektrolytter, slik som kalsium, magnesium, kalium, natrium, fosfat og klorid i disse diettene, erstatter tap av disse via diaré og oppkast.

SPECIFIC™ tilbyr en rekke ulike spesialfôr for katter med fordøyelsesproblemer:

For de fleste fordøyelsesproblemer anbefaler vi det lettfordøyelige tørr- eller våtfôret Digestive Support.

Hvis katten din har matallergi anbefales en av spesialdiettene for matallergi, Food Allergy Management eller Allergy Management Plus

Hvis katten har forstoppelse, anbefaler vi det fiberrike fôret Weight Reduction.

Flere artikler for katteelskere

keyboard_arrow_up