Hjelp til katter med allergier

 

Katten klorer og klør seg, mister hår eller rister kanskje på hodet – dette kan være tegn på at katten din lider av allergi.

Hva kan du gjøre?

Allergier kan behandles på mange ulike måter; med medisinsk behandling, pleieprodukter som sjampo og balsam, i tillegg til kostholdsendringer. Veterinæren din vet som regel hva kjæledyret ditt trenger.

Det kan være ulike årsaker til overfølsomhet og allergier.

  • Matoverfølsomhet og allergier – begge deler er reaksjoner på bestemte matvarer, men allergier utløses av immunsystemet
  • Miljøallergier – en allergisk reaksjon på noe i omgivelsene, som midd, pollen, støv og mugg
  • Lopper – en overfølsomhetsreaksjon på loppebitt
  • Bakterieinfeksjoner

HJELP VED MATALLERGI OG OVERFØLSOMHET

Ved matintoleranse er det viktig å se etter fôr med mindre vanlige proteinkilder som katten din sannsynligvis ikke har spist før. Det ideelle fôret inneholder et begrenset antall ingredienser og proteiner som er mindre vanlige. Dette reduserer risikoen for at katten får i seg en ingrediens som forårsaker problemer.

Hydrolyserte proteiner fungerer også bra. Ved hydrolysering deles proteinmolekylene opp i svært små deler, og da er det mindre sannsynlig at de utløser en reaksjon.

HJELP VED MILJØALLERGIER OG OVERFØLSOMHET

Huden er kattens første forsvar mot allergener i omgivelsene. Vi kan forbedre denne beskyttelsen ved å sørge for at huden er frisk og sunn. Næringsstoffer som Omega-3-fettsyrer fra fiskeoljer og vitaminer og mineraler, deriblant sink, vitamin A og B-kompleks kan bidra til å opprettholde frisk hud.

LINDRE SYMPTOMER

Omega-3-fettsyrer fra fiskeolje kan bidra til å støtte den naturlige betennelsesdempende prosessen i kroppen, og på den måten lindre den plagsomme kløen som katten din opplever.

Flere artikler for katteelskere

keyboard_arrow_up